טרנד התזונה הצמחונית והטבעונית פרץ לחיינו בעוצמה בעשור האחרון, והוא ללא ספק כאן כדי להישאר. אנשים רבים מישראל ומכל רחבי העולם כבר אימצו את אורח החיים הצמחוני ומנהלים שגרת חיים רגילה ובריאה, הרבה מזה הודות לתחליפי הבשר שהחלו לייצר לא מעט חברות בעקבות הביקוש ההולך וגובר. אז, אילו תחליפי בשר יש כיום בשוק והאם הם בכלל בריאים לנו? במאמר הבא נספק לכם את כל התשובות לשאלות הללו.

נקניקיות מן הצומח

נקניקיות מן הצומח הן בין המאכלים הפופולריים בקרב צמחונים וטבעוניים, ויש אפילו אוכלי בשר המעדיפים לעתים לצרוך דווקא את הנקניקיות הללו במקום נקניקיות בשריות. המוצר הזה מכיל כמויות יפות של חלבון וניתן להשיגו בצורה נגישה בכמעט כל מרכול וסופרמרקט. עם הנקניקיות הצמחוניות תוכלו להשתמש בדיוק כפי שמשתמשים בנקניקיות בשריות: תוכלו להניח אותן על המנגל ולצרוב אותן היטב, תוכלו להכין מהן תבשילים ותוכלו גם סתם לחמם אותן בתנור הביתי שלכם ולהוסיף אותן לארוחת הצוהריים.

טופו

אחד מתחליפי הבשר הפופולריים והמזוהים ביותר עם עולם הצמחונות והטבעונות הוא ללא צל של ספק הטופו. מדובר במאכל המבוסס על סויה שמקורו אומנם בסין, אך הוא הפך נפוץ בכל רחבי העולם כתחליף בשר איכותי שמכיל הרבה חלבון. הטופו בצורתו הגולמית אומנם אכיל, אך הוא חסר כל טעם ועל כן מומלץ להכין ממנו מאכלים. ניתן להכין מטופו שלל מאכלים ולהוסיפו לתבשילים, בין אם בטכניקה של הקפצה, טיגון, אפייה ועוד. מומלץ מאוד לפורר את הטופו או לחתוך אותו לקוביות, ומקובל אפילו להשרות את נתחי הטופו במרינדה שתעניק לו טעמים מענגים.

 

 

המבורגרים צמחוניים

המבורגר הוא בין המאכלים הנפוצים והאהובים בעולם, וכיום ניתן לאכול אותו גם בגרסה צמחונית. כיום, כמעט כל המבורגרייה שמכבדת את עצמה מגישה גם המבורגר העשוי מתחליפי בשר, אך כל אחד יכול לרכוש המבורגרים מן הצומח בסופרים, להכין אותם בבית בהתאם להוראות על האריזה ולהרכיב לעצמו המבורגר טעים ומנצח. מי מכם שאוהב להשקיע במיוחד, יוכל אפילו להכין המבורגר כזה בבית עם המוצרים שהוא אוהב. את ההמבורגר הצמחוני ניתן להכין מעדשים, מפטריות, מטופו, מסייטן (חלבון חיטה) ועוד, כאשר לעתים מקובל אף לשלב בין כמה מהרכיבים האלה וליצור קציצה מפנקת וטעימה.

ומה בנוגע ליתרונות הבריאותיים של תחליפי הבשר?

כפי שניתן לראות, יש לא מעט תחליפי בשר טעימים עבור הצמחונים והטבעונים, אבל האם הם באמת בריאים לנו ומספקים לנו את כל הרכיבים התזונתיים החיוניים? אחד המחסורים התזונתיים מהם חוששים צמחונים וטבעונים רבים הוא חלבון, אלא שדווקא קיימים לא מעט תחליפי בשר המכילים כמויות טובות של חלבון. סייטן, לדוגמה, ממנו מכינים בדרך כלל המבורגרים ונקניקיות, מכיל כ-25 גרם חלבון במנה של 100 גרם. גם בסויה (ממנה מכינים טופו ותחליפי בשר נוספים) עתירה בחלבון ואף עשירה בסיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים כמו סידן, ברזל ועוד. למידע נוסף, תוכלו להעשיר את הידע שלכם עם פודקאסט מעניין בנושא תחליפי בשר שיעניק לכם את כל המידע שכדאי לכם לדעת על התחליפים שיש כיום בשוק.

סיכום

לסיכום, אם חשבתם שטרנד הצמחונות והטבעונות עתיד לחלוף בקרוב, כדאי שתחשבו שוב, כי כפי שזה נראה כרגע, התזונה מן הצומח כאן כדי להישאר. בינינו, היא גם די טעימה, במיוחד הודות לשוק תחליפי הבשר שהולך וגדל מיום ליום. שיהיה בתיאבון!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד