עוגת ביסקוויטים שוקולד היא אחת מהעוגות האהובות והנוסטלגיות ביותר במטבח הישראלי, כי העוגה הפשוטה והמענגת הזו שלא דורשת אפייה היא חלק בלתי נפרד מזכרונות הילדות של הרבה. אבל, למה להסתפק בגרסה הקלאסית כשאפשר לשדרג ולהפתיע? בואו להכיר חמש גרסאות מפתיעות ומרעננות של עוגת הביסקוויטים האהובה שיעניקו לה מראה וטעם חדשים לגמרי!
גרסה ים תיכונית עם טחינה וחלבה
הטוויסט הים תיכוני מכניס את הטעמים המקומיים לתוך העוגה האהובה, אז במקום להשתמש רק בשוקולד רגיל, משלבים בה שכבות של קרם טחינה ופתיתי חלבה שיוצרים חגיגה של טעמים ומרקמים. מה צריך?
- 300 גרם ביסקוויטים פתי בר (שרוול אחד +5 ביסקוויטים בערך)
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם טחינה גולמית איכותית
- 3 כפות דבש או סילאן
- 150 גרם חלבה מפוררת
- 100 גרם חמאה
- רבע כוס נס קפה חזק
- אגוזים קצוצים לקישוט
השילוב בין מתיקות השוקולד לטעם האגוזי של הטחינה והחלבה יוצר עוגה מורכבת ומעניינת שנדמה כאילו הושקעו בה שעות, אפילו שהיא פשוטה להכנה. פיזור של פיסטוקים קצוצים מעל יוסיף צבע ומרקם נוסף.
גרסה קלילה עם שוקולד מריר וממתיקים טבעיים
גם אלה שמשתדלים לאכול בריא יותר יכולים ליהנות מעוגת ביסקוויטים טעימה, כי בגרסה הזו מחליפים את הסוכר הלבן בממתיקים טבעיים ומשתמשים בשוקולד מריר עשיר בקקאו. מה צריך?
- 300 גרם ביסקוויטים מקמח מלא
- 150 גרם שוקולד מריר (70% קקאו לפחות)
- 5 כפות מייפל טבעי או דבש
- חצי כוס שמן קוקוס במקום חמאה
- רבע כוס אבקת קקאו גולמית
- 8–10 תמרי מג'הול מגולענים קצוצים
- כפית אבקת קינמון
- קורט מלח ים
העוגה הזו לא רק שהיא אופציה מופחתת סוכר, אלא היא גם עשירה יותר בנוגדי חמצון בזכות השוקולד המריר והקקאו הגולמי, והתמרים מוסיפים מתיקות טבעית ומרקם נהדר והקינמון מעניק ארומה נעימה שמשדרגת את טעמי השוקולד.
גרסה טרופית עם קוקוס ופירות אקזוטיים
בואו לטיול קולינרי למחוזות רחוקים ואקזוטיים עם עוגת ביסקוויטים בהשראה טרופית! השילוב של הקוקוס, הפירות הטרופיים וטעמי הווניל המתקתקים יוצר עוגה קיצית ומרעננת. מה צריך?
- 300 גרם ביסקוויטים פתי בר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם שוקולד חלב
- חצי כוס חלב קוקוס
- 80 גרם חמאה
- חצי כוס קוקוס טחון
- כוס (כ-150 גרם) אננס טרי קצוץ
- מנגו בשל קצוץ (כ-200 גרם)
- קליפת ליים מגוררת מלימה אחת
כל החומרים האלה יוצרים מעין חופשה קולינרית בכל ביס. כדאי לרכוש מארז שוקולד כזה שמכיל גם שוקולד לבן וגם חלב כדי ליצור שילוב מושלם של טעמים. השימוש בחלב קוקוס במקום חלב רגיל נותן לעוגה טעם טרופי עשיר, והפירות הטריים מוסיפים רעננות וצבע.
גרסה חגיגית בשכבות
לאירועים מיוחדים או כשרוצים להרשים, הגרסה החגיגית היא הבחירה המושלמת. זוהי עוגת ביסקוויטים בכמה שכבות עם מגוון מרקמים וקישוטים מרהיבים. מה צריך?
- 500 גרם ביסקוויטים פתי בר (כשתי חבילות)
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם שוקולד חלב
- 200 גרם שוקולד לבן
- 250 מיליליטר שמנת מתוקה להקצפה
- 150 גרם חמאה
- 2 כפות ליקר שוקולד
- 200 גרם פירות יער טריים לקישוט
- 50 גרם שבבי שוקולד
העוגה נבנית בשכבות של ביסקוויטים ושלושה סוגי קרם שוקולד – מריר, חלב ולבן – וכל שכבה נותנת חוויית טעם שונה, והמראה של העוגה החתוכה מרשים במיוחד עם הפסים הצבעוניים. הקישוט העליון של פירות יער טריים ושבבי שוקולד הופך אותה לפריט מרכזי בשולחן הקינוחים.
גרסת קפה ומוקה
לאוהבי הקפה, זוהי האפשרות המושלמת. עוגת ביסקוויטים בטעמי קפה עשירים שמזכירה טירמיסו, אבל פשוטה הרבה יותר להכנה. מה צריך?
- 300 גרם ביסקוויטים פתי בר
- 150 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות אבקת אספרסו איכותית
- רבע כוס ליקר קפה (כמו קלואה)
- 100 גרם חמאה
- כף סוכר וניל
- 100 מיליליטר שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת קקאו לקישוט
הביסקוויטים נטבלים בתמיסת קפה חזקה וליקר, והקרם עצמו מועשר באבקת אספרסו וליקר קפה. כשמגישים את העוגה, מפזרים מעליה אבקת קקאו בנדיבות, כמו בטירמיסו קלאסי, וזוהי עוגה מושלמת לסוף ארוחה שתשתלב נהדר לצד ספל קפה שחור.
אז, איך בוחרים?
כל אחת מהגרסאות מציעה חוויה שונה לחלוטין, על אף שהבסיס נשאר אותו בסיס פשוט ואהוב של עוגת ביסקוויטים. הגרסה הים תיכונית מתאימה לאלה שאוהבים טעמים מקומיים עזים, הגרסה הקלילה מושלמת לאלה ששומרים על אורח חיים בריא יותר, הגרסה הטרופית מצוינת לימי הקיץ החמים, הגרסה החגיגית נהדרת לאירועים מיוחדים וגרסת הקפה תשמח את חובבי האספרסו.
לסיכום
הכי כיף בעוגות הביסקוויטים האלה הוא שהן לא דורשות אפייה, והכנתן פשוטה גם לאלה שלא אופים מנוסים. כל מה שצריך הוא לבחור את הגרסה המתאימה, להרכיב שכבה אחר שכבה ולהתאזר בסבלנות בזמן שהעוגה מתייצבת במקרר (לרוב כ-4–6 שעות או לילה שלם למיטיבי לכת). נסו את אחת הגרסאות האלה בפעם הבאה שיתחשק לכם עוגת ביסקוויטים וגלו איך העוגה הפשוטה והאהובה יכולה להפתיע ולהתחדש.