ראש השנה הוא חג, שבו כל המשפחה מתכנסת לשולחן, וגם שבו יש התרוממות רוח. בתי אב בישראל טורחים לקראת היום הזה, ומכינים מגוון מאכלים טעימים משביעים וערבים לחיך, לשולחן ערוך עם מפה לבנה המעטרת את השולחן. חלק מן המאכלים הינם מסורתיים הנהוגים בכל עדה כפי מנהגה, וחלק מהמשפחות מנסות לגוון בכל שנה מחדש. הן רוצות להפתיע את האורחים הרבים בתבשילים בריאים, מפתיעים ובעיקר טעימים. במאמר זה נסקור 7 רעיונות לתבשילים לראש השנה חלקם עם מוצרים, שאפשר למצוא בכל בית, וחלקם עם מוצרים שתיאלצו לרכוש מבעוד מועד, וכן כמובן שתהיה גם מנה לטבעוניים. אז שנתחיל?
גולש סייטן על מצע פירה וחצילים
בהגדרה מדובר במה המצויה בקטגוריה של תבשילים טבעוניים לראש השנה, כשמדובר על אחד התבשילים הטבעוניים לארוחת החג, ולמרות שהוא כך, הסייטן הינו מזון על והוא משביע. במנה זו מתבשל גולש הסייטן עם תבלינים במשך 40 דקות, לאחר מכן יש להכין פירה חצילים על ידי קליית החצילים על האש ובישולם בתבלינים.
נזיד עדשים ובשר
אם אתם מחפשים מנה שהיא מנחמת ומשביעה, המנה הזו היא בשבילכם. זהו תבשיל שבו הבשר מתבשל בישול ארוך עם עדשים וירקות שורש, בסופו של דבר זוהי מנת מעדן.
תבשיל בשר ראש עם גרגרי חומוס
התבשיל הזה מתאים בדיוק לראש השנה, כמו שמציינים בברכה לשנה החדשה "שנהיה לראש ולא לזנב". הראש ידוע כבשר שומני וטעים, וכדי שיהיה רך וטעים יש לבשל אותו זמן רב במתכון זה. נתח בשר הראש מתבשל היטב בתוך הסיר במשך 3 שעות, לאחר מכן מכינים רוטב משאר המרכיבים, כולל התבלינים, וממלאים עד לרתיחה. לאחר מכן, מבשלים את הכל לעוד שעתיים. הבשר יוצא רך ונימוח, והתבלינים מעניקים לבשר ארומה מופלאה. זהו בעצם תבשיל קדירה שמתבשל זמן רב על האש, מה שהופך אותו למיוחד וטעים. למעשה מתקבל תבשיל שהוא גם בריא ותורם לשולחן החג, עם הריח המיוחד שלו.
חמין מקרוני
אם אתם רוצים מנה טעימה, שהיא גם קלה להכנה, ואינה מצריכה מצרכים מיוחדים, חמין מקרוני הוא בשבילכם. במאכל זה החמין מתבשל את רוב בישולו בתנור עם ירקות, מקרוני ועוף.
תבשיל בשר צלי עם פטריות
זהו אחד התבשילים הטעימים לערב החג. תחילה יש לטגן את קוביות הבשר היטב משני הצדדים כדי שישחימו. מוסיפים מים ומבשלים 5 דקות ברתיחה, כאשר נוצר קצף מהבישול, יש להסירו בעזרת כף גדולה. לאחר ניקוי המים מהסיר, מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים אותם עד להזהבה מלאה של התבשיל. לאחר מכן מוסיפים מים ומבשלים 5 דקות בלבד, ולכך מכניסים את הבשר והפטריות לסיר ומבשלים במשך כ-3 שעות. והתוצאה? הבשר יוצא רך, נימוח וטעים. אל תחששו מזמן הבישול הארוך, כי חוץ ממנו, כמו שראיתם, ההכנה של המנה היא קלה ביותר.
גולש
גולש הינו מאכל מסורתי הונגרי טעים. הבשר מתבשל זמן רב והריח המשכר שיש בבישולו, הופכים את המנה למנה שלא תישכח וחוזרים עליה בכל שנה ושנה. משך הבישול של מנה זו הינו ארוך, אך חוץ מכך ההכנה היא קלה מאד. קילו צלי מספר 5 מוכן ומבושל, לאחר מכן בנוסף לתבלינים, תפוחי אדמה, וירקות לשלוש שעות וחצי. התבשיל המתקבל הינו טעם גן עדן.
צלי בשר עם ערמונים וצימוקים
אחת האהבות של חובבי המטבח היא להגיש קערה מהבילה של תבשיל טעים. אם אתם מחפשים את התבשיל המנצח, זהו התבשיל האידיאלי עבורכם. בשר שהתבשל זמן ארוך מאד ועל כן הוא רך וטעים. יש להשתמש בבשר לבישול ארוך באיכות מעולה ועדיף בשר טרי.
בחרו את התבשילים האידיאליים ביותר בעבורכם, רכשו את חומרי הגלם וקדימה למלאכה! חג שמח!