מתכונים טבעוניים, הם הבסיס לתזונתם הבריאה של טבעוניים, אך הם יכולים להתאים לכל אחד. מאחר שהתזונה הטבעונית לא כוללת מוצרים מהחי, מתכונים אלה מעניינים גם מהיבט שמירת הכשרות. אלה הם שישה מתכונים טבעוניים, שאתם חייבים להכיר:
גוואקמולי
זה נכון, מתכונים טבעוניים עשויים להיות ברמות מורכבות שונות. גוואקמולי (גואקמולה, Guacamole) הוא בין הפשוטים שבהם, הן לאיתור הרכיבים והן להכנה. זה הוא ממרח אבוקדו מקסיקני פופולארי, שיש המתארים כסלט אבוקדו. רכיביו הבסיסיים הם אבוקדו, עגבניות, מלח ומיץ לימון (שגם מסייע למניעת השחרת האבוקדו).
טחינה
טחינה היא בין המתכונים הפשוטים והמהירים ביותר להכנה: לטחינה גולמית מוסיפים מים ולימון ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי. מוסיפים מלח, שום ופטרוזיליה לפי הטעם, מערבבים ונותנים "כיוון סופי" למרקם ולטעם וזה הכל.
סומסום קלוי
קופסת סומסום קלוי במטבח, היא גם מקור למעין "חטיף" מהיר וקל בין ארוחות וגם להעשרת מגוון מאכלים. ההכנה קלה מאוד וקצרה יחסית: קולים סומסום במחבת רחבה, עם קצת מלח דק, במשך כמה דקות עד להשחמה. לשם ההשחמה האחידה, מערבבים את הסומסום מדי פעם עם כף עץ. חשוב להשגיח היטב על הסומסום, בכדי שלא יישרף. כמו כן, כדאי לקחת בחשבון שגם אחרי ההורדה מהמחבת, הסומסום החם ימשיך להיקלות עוד קצת, באופן עדין.
חומוס
חומוס הוא בין רכיבי המזון הנפוצים והזולים ביותר. במקביל, ערכו התזונתי גבוה והוא משתלב מצוין עם מאכלים רבים אחרים. אחרי השריית החומוס למשך הלילה, מוסיפים לו מלח, מיץ לימון, שום ושמן זית לפי הטעם האישי. טחינה היא תוספת מקובלת מאוד וגם כאן, היחס בין הטחינה לחומוס הוא עניין של טעם והוא יוצר הבדל גדול.
תפוח אדמה אפוי
תפוח אדמה אפוי, הוא בין המאכלים הטעימים והפופולאריים ביותר. הוא דומה לצ'יפס בטעמו, אבל לא כולל את הטיגון הלא בריא בשמן. במקום זה, אופים אותו בחום גבוה בתנור (כ-200 מעלות), עם שמן זית. מבחינה בריאותית, עדיף להשתמש בתפוחי האדמה עם הקליפה. מהיבט התיבול, חייבים כמובן מלח ולכך ניתן להוסיף עוד כל תבלין שרוצים ושמתאים.
מג'דרה
מג'דרה הוא מאכל וותיק ורחב תפוצה במזרח התיכון ומסיבות טובות – הוא טעים, משביע, בריא ומבוסס על רכיבי מזון זמינים וזולים. גם הכנתו איננה מסובכת מדי: משרים כוס עדשים לחצי שעה במים שבדיוק הורתחו. מסננים את העדשים ומכניסים לסיר גדול, יחד עם בצל מטוגן, כוס אורז, שלוש וחצי כוסות מים ותבלינים (מלח וכמון לכל הפחות) ומערבבים. מרתיחים ומשאירים על אש נמוכה ל-20 דקות ולאחר מכן עוד 10 דקות ללא אש, במכסה סגור.
לסיכום
זו הייתה רק טעימה ממבחר המתכונים הטבעוניים הרחב מאוד. למעשה, הוא כל כך רחב, שבוודאי תמצאו רבים שמתאימים בדיוק לטעמכם. ומאחר שכל זה גם בריא מאוד, הרווח כפול!