פשטידת ירקות, היא בין הפשטידות האהובות ביותר במטבח המרוקאי, כשנהוג לאפות את הפשטידה עם תפוחי אדמה וגזרים מבושלים. איך תכינו פשטידה מרוקאית בתנור? יש לנו מתכון בעבורכם!
מצרכים:
כדי שנוכל להכין את הפשטידה המרוקאית, יש להכין את המצרכים מראש בהתאם להוראות.
- 5-6 תפוחי אדמה
- ביצים: 3 ביצים קשות ו-6 ביצים נוספות.
- 3 גזרים
- אפונה (רצוי לשים רבע כוס, אך ניתן להוסיף מעט יותר).
- אבקת אפייה.
- פטרוזיליה קצוצה.
- תבלינים: מלח, פלפל וכורכום (יש להוסיף את התבלינים בהתאם לטעמכם האישי).
- שמן זית\שמן קנולה (או כל שמן אחר עמו תרצו לשמן את התבנית).
אופן ההכנה:
תחילה יש לקלוף את תפוחי האדמה והגזרים היטב, לבשל אותם על מנת שיהיו רכים ולאחר צינון קל, יש לחתוך אותם לקוביות קטנות. לאחר מכן, הניחו את הקוביות שחתכתם בתוך קערה עמוקה. בשלב זה, ניתן למעוך מעט את הירקות, אבל לא חייבים.
כעת, נחתוך את הביצים הקשות (באמצעות חותכן ייעודי, כשיש לבצע חיתוך כפול על מנת ליצור חתיכות קטנות). הוסיפו את הביצים הקשות לקערה, ואליה ניתן להוסיף גם את האפונה, אבקת האפייה והפטרוזיליה הקצוצה.
לאחר שהכנו את בסיס הפשטידה, יש לטרוף את 6 הביצים, ולהוסיף אותן לתוך הקערה. כמו כן, תוכלו לתבל את הפשטידה בהתאם לטעמכם האישי.
שמנו היטב תבנית ייעודית, וצקו אליה את התערובת. לבסוף, יש להכניס את פשטידת הירקות המרוקאית לתנור שחומם מבעוד מועד (180 מעלות) ולאפות כחצי שעה.
הצעת הגשה:
אנחנו ממליצים להגיש את הפשטידה לצד ירקות חתוכים גס וטחינה לבנה מתובלת, על מנת שתוכלו ליהנות מארוחה עשירה ומזינה במיוחד.
זה הזמן להזמין את המשפחה המרוקאית (וגם את מי שלא), ולאכול את הפשטידה המיוחדת הזו! בתיאבון!