המטבח התאילנדי נכנס בהדרגה לתרבות הישראלית וכבש אותה בשנים האחרונות. עם חומרי גלם ייחודיים וטריים, שילובי טעמים שהחיך הישראלי טרם הכיר ועם גרסאות שונות וכשרות של מנות. המטבח התאילנדי והישראלי הפכו לפיוזן מיוחד שיכול לקרות רק במזרח התיכון. אז מהם המאפיינים של המטבח הזה? מהן המנות הפופולריות של המטבח ואילו אפשר להכין בקלות בבית? וכיצד השפיע המטבח התאילנדי על תרבות האוכל הישראלית? ריכזנו את כל התשובות לשאלות האלה כאן עבורכם.

מאפייני המטבח התאילנדי

שימוש נרחב בחומרי גלם טריים

המטבח התאילנדי מתאפיין בשימוש במגוון רחב של חומרי גלם טריים, כמו ירקות, עשבי תיבול, דגים ובשרים. הטריות של המצרכים הינה קריטית להשגת הטעמים העזים והמאוזנים שהמטבח התאילנדי מפורסם בהם. לדוגמא, במרק תום-יאם משולבים קבוצה שלמה של מרכיבים טריים, כגון עלי ליים-קפיר, גלנגל טרי, בצל ירוק ופלפלים חריפים להשגת הטעם החמצמץ והאופייני.

שילובי טעמים ייחודיים

השילובים של מתוק, מלוח, חמוץ וחריף הם אחד הסממנים הבולטים ביותר של הקולינריה התאילנדית. המטבח התאילנדי מצטיין ביכולת לאזן בהרמוניה מספר רב של טעמים בכל מנה. לדוגמא, בסלט הפפאיה הירוקה (סום טאם) ניתן למצוא מתיקות, חמיצות, מליחות וחריפות בכל ביס, בזכות שימוש במרכיבים כמו עגבניות שרי, שום, רוטב דגים ופלפלים חריפים.

רמות חריפות שונות

החריפות הינה מרכיב מרכזי במטבח התאילנדי, והיא מבוססת על שימוש בפלפלים חריפים מזנים שונים. עם זאת, בתאילנד מקובל להתאים את רמת החריפות לטעם האישי של הסועד. מה שחריף עבור המערביים נחשב לעתים מתון עבור חיך תאילנדי. ישנן מנות, כמו קארי אדום, שידועות ברמות חריפות גבוהות, אך רוב המנות התאילנדיות ניתנות להתאמה.

מנות תאילנדיות מסורתיות ופופולריות

 

אוכל תאילנדי

 

מתכונים פשוטים להכנה עצמית

הרבה מהמנות התאילנדיות המוכרות נעשות בשיטות של הקפצה וטיגון. לכן כשמתכננים מנה צריך לחשוב לא רק על הרכיבים אלא גם על השיטה שבה תעדיפו את המנה שלכם.

פופולריות המטבח התאילנדי בישראל

בעשורים האחרונים המטבח התאילנדי הפך לפופולרי מאוד בישראל. ברחבי הארץ ניתן למצוא עשרות מסעדות תאילנדיות איכותיות המציעות מגוון של מנות אותנטיות וטעימות. רבות מהמסעדות כוללות גם אופציות טבעוניות ומנות ללא גלוטן.

מעבר למסעדות הייעודיות, ניתן לראות היום את ההשפעה של המטבח התאילנדי על הקולינריה הישראלית בכלל. שפים ישראלים רבים משלבים רכיבים ושיטות בישול תאילנדיות במנות מקומיות, כמו שימוש במשחות קארי, עשבי תיבול אסייתיים, כמו בזיליקום וכוסברה וירקות, כמו במבו ונבטים. בנוסף, חלק מהמנות התאילנדיות הפכו לחלק מהתפריט השגרתי במסעדות לא-אסייתיות. ויש מסעדות ישראליות שיוצרות פיוז'ן בין המטבח הישראלי לבין המטבח התאילנדי ומשתמשות גם במוצרים מכאן, כמו שמן זית, ומשם, כמו חלב קוקוס.

לסיכום

המטבח התאילנדי הוא עולם שלם של טעמים וארומות שכבש את העולם ואת ישראל בסערה. מאפייני הבסיס של טריות, שילובי טעמים ייחודיים ומגוון רחב של מרקמים ומנות הופכים את החוויה התאילנדית למרתקת ובלתי נשכחת.