אוהבים לנסות מנות וטעמים חדשים ממטבחים בינלאומיים מיוחדים ומפנקים? ובכן, כנראה שאתם כבר מכירים לעומק את המטבח האיטלקי ואת מנות הדגל שהוא מציע, חוויתם את הטעמים המיוחדים של המטבח הצרפתי ובישול הגורמה וככל הנראה המטבח האסייתי על שלל גווניו וטעמיו הוא ממש לא חדש לכם. אך האם יצא לכם לנסות את המטעמים המיוחדים שמציע המטבח הפורטוגלי? ובכן, ככל הנראה שלמרביתכם זה עוד לא יצא, שכן מדובר במטבח חדש יחסית בנוף הישראלי, אך כזה שבהחלט מציע כמה מנות מפתיעות וטעימות ששווה להכיר. אנחנו רוצים לחלוק אתכם רעיונות לכמה מתכונים פורטגוליים שבהחלט כדאי להכיר, אבל קודם כל נאמר כמה מילים על המדינה המיוחדת הזאת ועל החיבור של הישראלים אליה.

נופים משגעים, אוכל טעים וחיבור ישראלי מיוחד

אם יצא לכם לבקר בפורטוגל, אין יותר מדי מה להכביר במילים על היופי של המדינה המיוחדת הזאת, וכנראה שגם יצא לכם לטעום אוכל ממש טעים שם (ממש בקרוב מגיעים למתכונים, מבטיחים). למה היא הפכה למדינה כזו פופולרית בקרב הישראלים? ובכן, ככל הנראה זכאות לדרכון פורטוגלי של ישראלים רבים שהם צאצאים ליוצאי מדינות ערב והנגישות הפשוטה יחסית אל פורטוגל הם חלק חשוב בעניין, אבל כך או כך מדובר על יעד אהוב במיוחד בקרב התייר הישראלי. בואו נדבר על כמה מתכונים טעימים שמגיעים אלינו משם.

 הנשנוש המושלם – פופוס דגים

מדובר במנת הפתיחה המושלמת וכזו שתרצו לאמץ כנראה בכל ארוחה מרגע שתכירו אותה. ההכנה היא פשוטה וכוללת יצירת עיסה מדג בקלה, תפוחי אדמה וקמח אורז, אותם מצפים בקמח וביצה, פירורי לחם או פנקו ומטגנים בשמן עמוק ממש כמו שניצל. מומלץ להגיש לצד סלט בצל סגול רענן ועלים ירוקים או "לגנוב" מתכון מהמטבח היווני ולהגיש לצד מטבל ציזיקי מרענן וחמצמץ.  אם אתם לא אוהבים ציזיקי, יש עוד מתכונים למטבלי יוגורט מוצלחים לא פחות.

סנדוויץ' סטייק פירי פירי בג'בטה

אם יצא לכם לטייל ברחובות ליסבון או פורטו, יש סיכוי לא רע שנתקלתם במנה המיוחדת הזו באחד מדוכני האוכל ברחובות השוקקים. היא פשוטה מאד להכנה ועושים אותה על ידי השריית נתחי שייטל עסיסיים בחמוץ שום ושרי, אותם מגישים בתוך ג'בטה טרייה ופריכה לאחר קלייה קלה. מזהירים מראש, זה ממכר.

דג בקלה ממולח מוקרם

דג הבקלה שנקרא במקומות אחרים בעולם דג קוד הוא אחד מחומרי הגלם העיקריים של המטבח הפורטוגלי ומדובר בהחלט באחד מדגי הים הטעימים ביותר. את המנה הזאת מכינים עם דג בקלה ממולח שעובר תהליך הקרמה בתנור ומקבל מרקם נימוח ומיוחד. הניגוד בין הטעמים השונים יוצר חוויה מיוחדת בהחלט בכל ביס וחשוב לומר שמדובר במנה שמתאימה בעיקר לאניני הטעם שיודעים להעריך טעמים מיוחדים, בניגוד למנה הקודמת למשל שאליה כמעט כל אחד יכול להתחבר ודי בקלות.

הפסטייה המפורסמת

כאן מדובר בעצם במאפה הכי מוכר ומפורסם בפורטוגל, וכמעט אין פורטוגלי שלא פותח איתו את הבוקר לצד קפה טרי. מכינים אותה מבצק עלים במילוי של קרם פודינג מתוק, ועל אף שלא מדובר במנה שמסובך מדי להכין, היא כן מצריכה מיומנות בסיסית באפייה והיכרות עם חומרי הגלם.

אין סבלנות לבשל? סעו לפורטוגל!

אם אין לכם זמן וסבלנות להתנסות בהכנת המאכלים הטעימים הללו, אנו בהחלט ממליצים על ביקור קולינרי בפורטוגל. בין ביס לביס וביקור במסעדות והדוכנים השווים, תוכלו להנות מהנופים המשגעים, שופינג במחירים מוזלים וכן מהיחס החם של התושבים המקומיים.

מקווים שנתנו השראה ואנו בהחלט ממליצים להתחיל להכיר לעומק את הטעמים המשגעים של המטבח הפורטוגלי!