אם אתם מתכננים בקרוב נסיעה להאנוי, כדאי שתדעו שאתם עומדים בפני חוויה קולינרית בלתי רגילה. המטבח של ויאטנם הוא מטבח עשיר בטעמים ומעורר תיאבון. עם שווקי הרחוב התוססים של האנוי וסצנת הקינוחים המעולה שבה, מובטחת לכם חוויה בלתי נשכחת של טעמים. במאמר הבא אספנו מבחר מייצג של מנות וייטנאמיות שהן לא רק משביעות להפליא אלא גם מתאימות לצמחוניים וטבעונים, החל מפנקייק קריספי מפוצץ בטעמים ועד מרקי אטריות חריפים שיעוררו את בלוטות הטעם שלכם. אז ארזו את המזוודות ואת התיאבון, והמשיכו לקרוא.

פו גה – מרק אטריות העוף הקלאסי

פו גה היא קלאסיקה וייטנאמית. המנה עשויה מפסטה רחבה ורכה בשם "פו", שנקראת גם "אטריות אורז". את הפסטה מבשלים במרק עשיר ומתובל המכיל בשר בקר או עוף, ירקות, ועשבי תיבול, היא אחת ממנות הפסטה הפופולריות ביותר בווייטנאם, והיא נאכלת בדרך כלל לארוחת צהרים או ערב. המנה טעימה, מזינה, וקלה להכנה. אל תשכחו להוסיף סחיטה של ליים וקורטוב של רוטב צ'ילי כדי להתאים אישית את הטעמים לטעמכם. מרק פו גה הוא הגרסה הווייטנאמית למנת מרק אטריות שכל מדינה באסיה מתהדרת בה. למעשה, מנות האוכל האסיאתי במדינות השונות דומות זו לזו אך עם טוויסט שונה בכל מדינה.

Bun Cha Ca – אטריות עוגת דגים מלוחים

לטעימה ממטעמי החוף של האנוי נסו את Bun Cha Ca שהיא מנת פסטות ותבשיל דגים פופולרית מהמטבח הויאטנמי. מנה זו כוללת מנת דגים בגריל המוגשות עם אטריות ורמיצ'לי, עשבי תיבול טריים ומרק עשיר בטעמים. ניתן להוסיף למנה גם תבלינים אחרים, כגון צ'ילי, ג'ינג'ר, או כוסברה.

Bun Bo Hue – מרק אטריות בקר פיקנטי

אם אתם מחפשים משהו עם טעם פיקנטי מעניין, Bun Bo Hue הוא התשובה. מרק אטריות בקר פיקנטי זה מגיע מאזור מרכז וייטנאם אך ניתן להנות ממנו בכל רחבי המדינה. המרק מלא טעמים, עשוי בדרך כלל מעצמות בקר, בצל, ג'ינג'ר, צ'ילי, ומגוון תבלינים אחרים. בון בּוֹ הֶאוּ היא מנת פסטות טעימה ומזינה, והיא אופציה נהדרת לארוחה. המנה קלה להכנה, והיא יכולה להיות מותאמת לטעם אישי.

 

 

Banh Xeo – פנקייקים וייטנאמיים לוהטים

Banh Xeo היא מנת פנקייק אורז קריספי ופריך מהמטבח הויאטנמי. המנה עשויה מבלילה של אורז טחון, ירקות, ועשבי תיבול, והיא מטוגנת בשמן עמוק. מנה זו היא אחת ממנות הפנקייק הפופולריות ביותר בווייטנאם והיא טעימה, מזינה, וקלה להכנה. הבלילה של בּאן סְיוֹ עשויה בדרך כלל מאורז טחון, ביצים, בצל, ג'ינג'ר, פלפל שחור וכוסברה – הידועה כאחת מהמאכלים המכילים ויטמין C ומאד מומלצת לצריכה. הבלילה מטוגנת בשמן עמוק עד שהיא הופכת לקריספית ופריכה. המנה מוגשת בדרך כלל עם ירקות, כגון כרוב, גזר, ומלפפונים. כמו כן, ניתן להוסיף למנה גם רטבים, כגון רוטב דגים.

Bun Rieu – מרק אטריות טופו ועגבניות

לחוויית מרק אטריות ייחודית, נסו את Bun Rieu – זו מנת פסטה עם ציר טופו, עגבניות ותפוחי אדמה אדומים מהמטבח הויאטנמי. המנה עשויה מפסטה רחבה ורכה בשם "פו" שנקראת גם "אטריות אורז". תפוחי האדמה במרק מעניקים למנה טעם מתקתק ומרקם קראנצ'י והם מבושלים עד שהם רכים, אך עדיין שומרים על המרקם שלהם. הירקות במנה, כגון כרוב, גזר, ומלפפונים יוצרים מרק עשיר ומלא טעמים עם חריפות קלה. זו מנה מועדפת בקרב צמחונים ואלה המחפשים אפשרות שאינה בשרית.

טיפים להנאה מהמנות של האנוי

עכשיו שאתם יודעים כמה דברים על מנות מהמטבח הויאטנמי, הנה כמה טיפים שישדרגו את החוויה הקולינרית שלכם בהאנוי:

לסיכום

אם כל מה שידעתם על המטבח הויאטנמי עד היום הסתכם בספרינג רול, הגיע הזמן להרחיב את היריעה. עם דומיננטיות של ג'ינגר, כוסברה ולימון ליים, המנות של האנוי עשירות בטעמים והשימוש בירקות טריים מאפיין את רב המנות. בזכות העובדה שהעיר האנוי שימשה בירתה של ווייטנאם במשך מאות שנים והיא הייתה מרכז מסחר ותרבות חשוב, ניתן להרגיש את ההשפעה הזו גם על סצנת הקינוחים בהאנוי, שהם מסורתיים, עשירים בטעמים ומושפעים גם מהמטבח הצרפתי. אם תפתחו את הראש ותאפשרו לעצמכם לחקור את אוכל הרחוב, את השווקים הסואנים ואת בתי הקפה הנחבאים בסמטאות, אתם תזכו לעושר קולינרי בלתי רגיל ובמחיר מצחיק. בין אם אתם חובבי בשר, צמחונים או טבעונים, האנוי מציעה מבחר לכל ההעדפות והטעמים. נסיעה טובה ושיהיה בתיאבון.