שום, ג'ינג'ר, בצל, פירות הדר אבוקדו ועוד אינם מומלצים לאנשים אשר נוטלים תרופות מדללי דם. במדריך מקוצר זה נציג סקירה אודות ניהול אורח חיים בריא ובטוח בשילוב של נטילת תרופות קבועות.
נוטלים תרופות לדילול הדם? אלו המאכלים מהם מומלץ להימנע
תרופות לדילול דם נועדו בעבור מבוגרים הסובלים מתופעה של קרישיות יתר. למעשה, התרופה הנפוצה ביותר לצורך דילול הדם היא קומדין אותה מקבלים דרך מרשם הרופא. מדובר בתרופה יעילה אשר באמצעותה ניתן לנסות ולמנוע מצב של היסחפות של קרישי הדם ובהתאם לכך מצב רפואי מורכב ומסוכן של אוטם במוח או בשריר הלב. עם זאת, נטילה של מדללי דם ובפרט קומדין מחייבת שמירה על אורח חיים בריא, והימנעות ממאכלים העלולים לפגוע באפקטיביות של התרופה. ראשית כל, אם אתם נוטלים תרופות חשוב לפנות לקבלת ייעוץ דרך הרופא המטפל לצורך בנייה של תוכנית טיפול פרטנית המבוססת על תזונה מאוזנת ונכונה. רופאים ממליצים להוציא מהתפריט מזונות ירוקים כמו תרד, כרוב, אספרגוס, אפונה ובמיה וזאת בשל הריכוז הגבוה של ויטמין K המנטרל את יעילות התרופה, עד ליצירת איזון (כלומר לאחר ביצוע של בדיקות דם) ולאחר מכן להוסיף את המזונות הירוקים לתפריט באופן מדורג, וזאת בכדי למנוע מצב של הימנעות מהוויטמין הגורמת לדילול עצם, ולכן איזון מהווה את שם המשחק. שימו לב שאתם מקפידים לבצע בדיקות דם כל שלושה שבועות, ולאחר שהגעתם לאיזון – בדיקת דם אחת לחודש.
הימנעות מחלב והפחתה בשתיית אלכוהול
חלב ובפרט חלב סויה עלול להשפיע על ההשפעה של התרופה, ולכן מומלץ להימנע משתייה של חלב סויה ולצרוך סוגים אחרים של חלב ותחליפיו. נוסף לכך, מומלץ לשתות עד כוס אחת בלבד של משקה אלכוהולי מאחר ומחקרים מצאו כי לאלכוהול יש השפעה ישירה על אפקטיביות של תרופות של דילול דם כמו קומדין, ועל כן ההמלצה הגורפת היא להימנע מצריכה מוגברת של אלכוהול.
שום וגינ'נג'ר – מצטיינים בהעלאת דילול דם
ג'ינג'ר, שום ובצל עלולים להגביר דימום בדם בעקבות החומרים הפעילים המצויים בהם, ולכן מומלץ להימנע עד כמה שאפשר מצריכה שלהם. נוסף לכך, גם פירות הדר שלהם ויטמין C עלולים לגרום לנטייה מוגברת לדימומים והפחתה ביעילות התרופה.
לסיכום, אם אתם נוטלים מדללי דם חשוב מאוד לפקח על התזונה שלכם באמצעות ייעוץ מצד תזונאית המתמחה בטיפול באנשים הנוטלים תרופות מרשם כמו גם לבצע בדיקות דם באופן תכוף בכדי להיות בבקרה לגבי המצב הגופני. חשוב לציין כי המדריך הנ"ל אינו מהווה המלצה רפואית מכל סוג ולכן אין לקחת את האמור כהמלצה גורפת. רק באמצעות הרופא כמו גם ייעוץ תזונתי מותאם אישית תוכלו לדעת מהו המזון הטוב והמומלץ ביותר בעבורכם, כל זאת מתוך מטרה ליצור איזון תזונתי שאינו פוגם ביעילות התרופה.